Кето каша от коприва

Необходими продукти

коприва – 500 г

лук – 1 връзка зелен

карфиол – 200 г

моркови – 1 бр.

бадемово брашно – 4 с.л.

чесън на прах – 1 ч.л.

горчица – 1 ч.л.

лимони – 2 ч.л.

джоджен – 1/2 ч.л.

олио – 2 с.л.

заквасена сметана – 200 г

черен пипер

сол

Начин на приготвяне

Копривата се попарва за около 5 минути, след това се потапя в ледено студена вода и отцеждате.

В тенджера се поставя олиото и нарязаният зелен лук, да се задушат за 5 минути.

Прибавя се карфиолът, предварително измит и нарязан на розички, морков, почистен и нарязан на колелца.

Налива се 800 мл вода или зеленчуков бульон. Гответе около 30 минути, докато зеленчуците омекнат.

Подправя се с подправките джоджен, черен пипер, сол и горчица.

Отделете малко от бульона, за да можете, след като пасирате копривената каша, ако е прекалено гъста, да коригирате с него.

Отстранете кашата от коприва от котлона, прибавете малка част от копривата. Бадемовото брашно запечете на сух тиган и прибавете към кашата и пасирайте до гладкост, след това я върнете на котлона и добавете заквасената сметана за готвене и останалата коприва, която предварително нарежете.

Разбъркайте добре овкусете кето каша от коприва със сока от лимона.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *