КЗП алармира за фалшиви промоции и нереални намаления по празниците

Нереални намаления и фалшиви промоции са сред триковете на търговците по време на коледните и новогодишни празници. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Той призова потребителите да са внимателни, за да не бъдат заблудени.

„Когато има шумни рекламни кампании, особено от страна на по-големите вериги, за стоки, свързани със самите празници и на промоционални цени, в последствие се оказва, че в търговския обект няма наличност на тези стоки. Вие вече, бидейки там, разбира се си купувате нещо друго, което не е чак толкова изгодно. Това безспорно е нелоялна търговска практика. Можем да добавим към това и някои практики, които се срещат по-скоро в онлайн пазаруването, особено когато трябва да получите нещо в точно определен момент. Най-неприятното е то да не ви бъде доставено навреме. Ако това все пак се случи, нека да знаем, че имаме право да се откажем от тази покупка“, уточни Димитър Маргаритов.

Председателят на КЗП допълни, че подобни случаи обаче не са тенденция и че получените жалби в комисията за тази година са само 30. Той все пак призова потребителите да сигнализират при злоупотреби.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *