КЗП УДАРИ ОБЕКТИ В САПАРЕВА БАНЯ! Мощен бизнесмен глобен 7000 лв. за фрапиращи нарушения в къща за гости

Комисията за защита на потребителите взе на прицел туристически обекти в Сапарева баня, за които има сигнали за нарушения. След проверка на КЗП в заведение “Жаравата” е установено, че условията не отговарят за издадената от кмета на община Сапарева баня 1-ва категория. В заведението за хранене има 40 седящи места, но само една тоалетна, което е в нарушение на едно от изискванията за категоризация на обекта. Персоналът бил с униформа, но без отличителни знаци. Липсвал и осветен надпис на заведението.

За тези нередности собственикът Радослав Васев е глобен 1000 лв. Той обжалва административното наказание пред Районен съд – Дупница, но съдията по делото Страхил Гошев я потвърди като законосъобразна.

Собственикът на къща за гости “Рила спа енд клуб” ЕООД Николай Ганчев е наказан с административна глоба от 7000 лв. от инспекторите от КЗП. В документацията на туристическия обект са открити фрапиращи нарушения. В книгата за записване на гостите от началото на 2019 г. до момента на проверката – 03.03.2019 г., не са регистрирани посетители. Последните посетители на къщата за гости са регистрирани на 12.12.2018 г. В деня на извършване на проверката инспекторите са установили 23-ма туристи в обекта, но те не са били регистрирани. В книгата за дневните отчети за месец февруари е начислен оборот 2184 лв., но няма записани клиенти за този период в книгата за гости.

За допуснатите нередности на Н. Ганчев е наложена административна глоба от 7000 лв., която той е обжалвал пред Районен съд – Дупница, но съдията по делото Страхил Гошев е потвърдил наложената глоба.

Н. Ганчев е собственик на голяма бензиностанция на пътя Дупница-Сапарева баня. Както “Струма” писа, Ганчев и Милан Раков купиха общински терен с бивша бензиностанция в Дупница за 157 777 лв., което взриви скандал на заседание на ОбС – Дупница.

 ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *