Мащабна кибератака в Грузия! Удариха сайтове на президента, съдилища и медии

Около 2 000 уебсайта в Грузия, сред които тези на президента, съдилищата и медиите, попаднаха в центъра на мащабна кибератака, предаде БГНЕС.

Уебсайтът на грузинския президент Саломе Зурабишвили беше “нападнат от хакери днес следобед”, заяви неговата говорителка. Информационната агенция „Грузия Интерпрес” съобщи, че уебсайтът на съдилищата с обща юрисдикция в Грузия, както и уебсайтовете на редица правителствени агенции, неправителствени организации и медийни агенции също са засегнати от кибератаката.

В резултат на атаката се появи снимка на бившия президент на Грузия в изгнание Михаил Саакашвили с надпис “Ще се върна!”. Бившият държавен глава живее в самоналожено изгнание в Украйна, след като вторият му мандат като президент приключи през 2013 година. Жестоко прозападният реформист и бивш лидер е издирван в Тбилиси по обвинение в злоупотреба с власт, което той отрича.

Редица бивши висши служители от администрацията на Саакашвили са в затвора, след като неговата партия загуби през 2012 г. на парламентарните избори от настоящата управляваща партия Грузинска мечта, оглавена от олигарха Бидзина Иванишвили.

Опозиционните партии и западните съюзници на Грузия заклеймиха наказателното преследване като политически лов на вещици. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *