HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кирил Калфин, водач на листата на ГЕРБ: Изборът на 26-и март трябва да бъде за човек, който е роден и живее в Кюстендил, и работи за доброто на региона

“Камъкът си тежи на мястото. Затова изборът на 26-и март трябва да бъде за човек, който е от Кюстендил, който е роден и живее тук. За себе си мога да кажа, че тук е моето семейство, синът ми, внуците. Тук работя и живея. Затова искам Кюстендил да просперира, затова иска да стане град, който е добър за живеене”. Това каза по време на среща с граждани водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин. “Мога да посоча какво е направено за нашата община, за областта и какво смятаме да направим. В крайна сметка нас ни избират в този регион, Кюстендилския. Независимо че ние сме депутати на целия български народ, аз представлявам и работя най-вече за тези хора, които са ми гласували доверие тук”, подчерта Кирил Калфин.
Tой посочи част от инвестициите, направени в Кюстендил и региона. “Два милиона и половина лева бяха вложени в изграждането на Административния съд с подкрепата на правителството на Бойко Борисов, а във втория мандат бяха осигурени 2,5 млн. лв. за Окръжна прокуратура. Имаме 7,5 млн. лв. по ОП “Региони в растеж”, които са разпределени във важни инфраструктурни обекти в града. С 14 млн. лв. бе направен и пътят Рила-Рилски манастир. В Кюстендил имаме санирани 53 блока и още 41, одобрени от финансиращия орган. Това са инвестиции, които са важни за нашия град и областта”.
Калфин посочи като свой приоритет развитието и утвърждаването на Кюстендил като балнео и СПА дестинация. “Ние винаги сме били балнеоложки център, имаме минерална вода с изключителни лечебни свойства. А сега вече имаме и инвеститор, който с публично-частно партньорство ще изгради един изключително добър и хубав комплекс на около 100 декара. Комплексът ще включва два хотела – единият 5-звезден, а другият 3-звезден. Ще има вътрешни и външни басейни, които ще бъдат захранени с минерална вода. Също така и спортна зала за 3200 души, както и един търговски център. Ще се получи един приятен и хубав комплекс, малко градче”, обясни още той. По думите му има и проектно-сметна документация, която е на стойност около 50 млн. лв., а в комплекса ще бъдат ангажирани около 300 работници.
“Това е хубаво да се направи, защото много от туристите, които идват от Македония и Сърбия, подминават Кюстендил и заминават за Велинград, Сандански, Банско и т.н. Така ще могат да остават тук – да се лекуват, да почиват, да си оставят парите в местната икономика. И това е начин градът ни да получи силен тласък за развитие. Аз съм сигурен, че ще го постигнем. През годините имаше различни инвеститори, които идваха и в последния момент се отказваха, защото или правителството подаваше оставка, или се случваха други събития. Сега сме на прага на изграждането на този комплекс”, каза водачът на листата на ГЕРБ в Кюстендилска област Кирил Калфин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *