Киселото зеле вдига имунитета и сваля кръвното

Храните с „добри“ бактерии могат да помогнат за сваляне на високото кръвно налягане, съобщи в. „Дейли мейл“.

Учени откриха, че солените храни убиват полезните бактерии в храносмилателната система.

Без тях организмът започва да произвежда клетки, които увеличават възпалението.

Най-обичаните зимни храни всъщност. Това свива кръвоносните съдове и покачва кръвното налягане, с което се появява опасност от инфаркт и инсулт.

Поемането на „добри“ бактерии с храната може да противодейства на този ефект. Такива има в естествено ферментиралите продукти, като био киселото мляко и киселото зеле.
Киселото зеле  освен това съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно-кисели бактерии, които са натурален пробиотик, пише ретро. To дори може да предотврати в голяма степен ракови заболявания. Киселото зеле предпазва от рак

Експерименти с хора и мишки, поставени на режим с нездравословна храна, показаха, че добрите бактерии в пробиотичното кисело мляко компенсират убитите от солта.

Учените от американо-германския екип от Масачузетския технологичен институт обаче предупреди, че яденето на кисело мляко не е извинение за хората да добавят повече сол в храната си. Супер храна удължава живота

Откритието може да доведе до разработване на лечения срещу високо кръвно налягане на базата на кисело мляко.

Полезните бактерии в храносмилателната система на участниците в изследването са намелели, когато яли две седмици солена храна. Синьото сирене и туршиите засилват имунитета.

Когато получавали пробиотик, една седмица преди да преминат на храна с повече сол, нивата на полезните бактерии се запазили.

В изследването са участвали мъже на възраст от 18 до 50 години. Същите резултати са получени и с мишки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *