Китайските лекари откриха начин за лечение на заразените с коронавирус

Китай обяви, че има ефективен метод за лечение на заразените с коронавирус хора. Болните вече са 64 хиляди, а починалите – почти 1400. Заразените лекари и медицински сестри са 1716, като шестима от тях са починали.

Китайската техника за лечение на болните предвижда преливане на плазма от излекувани от COVID-19 пациенти. Новината бързо обиколи социалната мрежа, а хиляди се наредиха на дълги опашки, за да дарят кръв. 

„Мисля, че даряването на плазма може да помогне на хората в тежко състояние да се възстановят. Това е и начин за нас, които сме преживели тази болест, да помогнем и да дарим живот“, каза излекуваният от коронавирус Хан.

„След като се излекуваме, нашият серум може да помогне за лечението на други хора, така че искаме да дарим“, каза още Лиу.

Лекарите обясниха, че в плазмата на някои хора, които са се справили с болестта, са открити антитела, които помагат в борбата с коронавируса.

„Това е относително ефективен метод за лечение на инфекциозни заболявания, но все още трябва да изучим и наблюдаваме ефективността му по отношение на новия коронавирус. Ако лечението с плазма се окаже отлично, може да си представите колко добре ще бъде това“, заяви лекарят Шен Изонг.

Европейският съюз също се включва в борбата с коронавируса, а българският еврокомисар Мария Габриел обяви: „Очаквам до 2-3 месеца да има резултат в изнамирането на лек за коронавируса. 10 милиона евро са отпуснати по програма „Хоризонти 2020″ за борба и откриване на ваксина срещу него“, каза Габриел.

Габриел допълни още, че има добра координация между държавите-членки на Европейския съюз в случай, че се наложи да бъдат изтегляни граждани от застрашени райони.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *