Китайски медии: Шефът на Интерпол е отведен за разпит

Президентът на Интерпол Мън Хунвей е бил отведен за разпит, веднага след като самолетът му е кацнал в Китай. Това съобщава на сайта си вестник „Саут Чайна морнинг пост”, предаде БТА.

По-рано стана ясно, че съпругата на Мън Хунвей е съобщила в полицията във френския град Лион за изчезването му. В Лион се намира централата на Интерпол и семейството живее там. Пред френските власти съпругата съобщила, че не е виждала Мън Хунвей от 29 септември, когато заминал за Китай.

Според „Саут Чайна морнинг пост” в Китай има разследване срещу Мън Хунвей.

Хонконгският вестник се позовава на анонимен източник, според когото 64-годишният Мън е бил отведен за разпит веднага след кацането на самолета, с който пристигнал на 29 септември. Информация за това, къде се намира в момента и какви са били основанията за разпита, не се съобщават, както и каква е била целта на пътуването му до Китай.

Мън е президент на Интерпол от 2016 г. Той все още фигурира като заместник-министър на сайта на министерството на обществената сигурност на Китай, но според “Сайт Чайна морнинг пост” е изгубил през април мястото си в Централния комитет на комунистическата партия. Няма коментар от китайското министерство на обществената сигурност.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *