Кифлички с локум

Необходими продукти:

500 г брашно

1 пакетче суха мая (за 500 г брашно)

2 с.л. маргарин

3-4 с.л. олио

3 с.л. захар

1 ч.л. сол

1 ч.ч. вода

150 г локум

1 бр. жълтък

Начин на приготвяне:

Пресявате брашното и в съд правите кладенче. В него слагате маята, маргарин, олиото, захар, сол и чашата хладка вода. Замесвате тесто, еластично и меко. Оставяте го да втаса за 30 минути. След това оформяте кифличките, като ги пълните с парченца локум. Намазвате кифличките с жълтък и ги печете на загрята фурна – 180-190С за около 20-25 минути. Кифличките стават меки като памук и много вкусни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *