Класически понички с крем Ванилия

Необходими Съставки

ТЕСТО

яйца – 1 бр.

масло – 1 с.л.

прясно мляко – 1 ч.ч.

сол – 1 щипка

бакпулвер – 1/2 к.л.

прясна мая – 20 г

захар – 2 с.л.

брашно – 30 с.л. пресято

лимони – 1 бр., настъргана кора

олио – за пържене

КРЕМ

яйца – 1 бр.

прясно мляко – 1 ч.ч., топло

масло – 1 с.л.

ванилия – 2 – 3 прахчета

брашно – 1/4 ч.ч., пресято

захар – 1/4 ч.ч.

течен шоколад – няколко лъжици, по желание за шоколадов крем

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и еластично тесто от изброените съставки. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.

После се разточва на кора с дебелина 0.8 см и с кръгла форма се изрязват кръгове.

Втасват около 20 минути и се пържат от двете страни до златисто.

Отцеждат се на хартия, после се пълнят с крем.

За крема в купичка се разбъркват яйцето, брашното, захарта и половината от млякото. Другото мляко се поставя на котлона в подходящ съд и се прибавя бавно от яйчената смес, като се бърка постоянно до сгъстяване.

Накрая се слага маслото и ванилията. За да е шоколадов крем, прибавете няколко лъжици течен шоколад, както в моя случай.

След като се напълнят с шприц се поръсват с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *