Клиенти се редят на опашка и с мерак си дават парите! Софка върти страшна далавера

Магазинерка от Кюстендил „изгоря“ с 135 кутии безакцизни цигари. Софка Ангелова получи ефективна присъда от състав на Районния съд заради това, че бе спипана с папироси по време на изтърпяване на условна присъда. Тя не е семейна, а от години продава  дрехи, които зарежда от Илиянци. Покрай търговията завъртяла и мрежа от клиенти за цигари.  Негласно в района на  кв. „Бузлуджа” се знаело, че при Софка имало евтини цигари от Македония. Доставяли й ги клиенти, които пазарували от нея пластмасови изделия.

Преди две години представители на Икономическа полиция я хванаха с цигари без бандерол,  като тогава  присъдата бе условна.  Последното провинение отново констатират ченгетата от звеното на Икономическа полиция. Софка Ангелова е държала в  магазин за промишлени стоки и дрехи в Кюстендил, както и на втори етаж на двуетажна къща в село Пиперков чифлик акцизни стоки – 135  кутии цигари от различни търговски марки на обща стойност 783, 55 лв.

До тежкото наказание се стигна след като се оказа, че деянието е извършено повторно. Софка Ангелова  е била осъдена с влязла в сила присъда за друго такова престъпление – със споразумение от 14.06.2016 г., за което й е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от три месеца, като изпълнението на наказанието е отложено за срок от три години. Именно затова кюстендилката си лепна затвор при общ режим на изтърпяване.

Освен това магазинерката  плати и сторените в съдебното производство разноски за експертиза  в размер на 274.00 лева по сметка на Районен съд – Кюстендил.

Софка Ангелова може да обжалва наложеното наказание пред Окръжния съд.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *