HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Климатологът Георги Рачев: Очакваме дебела снежна покривка за Коледа

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи.

Снежната покривка може да достигне до 20 см. като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг.

Това каза по БНТ климатологът доц. Георги Рачев. Вижте във видеото цялата му прогноза.​​​​​​​ “Наблюдаваме аномалия на времето, каквато не сме наблюдавали от доста години. Температурите са необичайно високи”, каза той. “Днес (15 декември) и утре очакваме високи температури между 17 градуса.

От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват се доста по-ниски температури от обичайното. Дневните температури ще достигат порядъка от -1 до -3, а сутрешните температури ще бъдат доста ниски.

Валежи на сняг се очакват в събота”, каза климатологът. Според доц. Рачев по всяка вероятност неделя ще бъде снежна в Западна България. “Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см. В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. Аномалията на температурите е между 2-4,5 градуса. В понеделник рано сутрин температурите ще бъдат по-ниски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *