HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Климатологът Георги Рачев: Чакат ни гръмотевични бури

Това застудяване, което дойде вчера, днес ще бъде във вихъра си. Студът ще ни се размине. Пролетта ще продължи. Това обясни пред БНТ климатологът доц. Георги Рачев. По думите му само днес и в понеделник времето ще бъде по-хладно. Предстоят ни гръмотевични бури, обясни експертът.   „Най-студено ще бъде във вторник сутринта, след това ни чакат 3-4 много хубави слънчеви дни“, каза Рачев и добави, че следващият период на валежи ще е на 3 и 4 април.

Той обясни, че циклонът „Людвига“ е причината за захладняването, което ни предстои. Следобед валежите ще обхаванат значителна територия на България.   „Много дъжд ще се излее след 14-15 ч. днес. Ще вали и през нощта, в Югоизточна България до утре следобед“, предупреди доц. Рачев. Големият спад в температурите е днес и особено в понеделник.

„Март месец ще си отиде с температурни аномалии между 2 и 4 градуса над нормата“, каза още климатологът. Той прогнозира, че веднага след Цветница ще има няколко по-спокойно дни. „Веднага преди Великден времето ще бъде много динамично, разнообразно. Топло ще бъде“, каза доц. Рачев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *