Клип със спортист №1 на Петрич обиколи света, баницата й се получава най-добре

Спортист номер 1 на Петрич за 2019 г. Евелина Николова се включи в инициативата на Световната федерация по борба /UWW/ във връзка с пандемията от Covid-19, организирана под мотото “Stay at home, stay strong”. Дузина елитни представители на борбата от цял свят участваха в интересен клип, според чийто сюжет дамите, облечени в своите спортни трика, получават борцовки свише, които ги примамват да се борят, но осъзнавайки моментната ситуация, красавиците мигом се преобличат в елегантни тоалети и само спортните обувки в ръцете им напомнят за любимия спорт.

“Поканиха ме да се включа в инициативата и аз на секундата приех. С този клип ние, действащите спортисти, искаме да покажем, че в този момент животът и здравето на хората по света е по-важен от всичко. Снимахме се в домашни условия, изпратихме видеата си, след което посланието ни бе сглобено и разпространено. Мисля, че се получи добре”, коментира примата на петричката борба.

Идеята прегърнаха още олимпийските шампионки Хелън Марулис /САЩ, кат. 53 кг/ и Ерика Уибе /Канада, 76 кг/, световната шампионка Джакара Уинчестър /САЩ/ в категорията на нашето момиче /55 кг/, което пък е европейска вицешампионка от миналата година от първенството в Букурещ. От сънародничките ни на инициативата откликна и Елис Манолова – златен медалист от ЕП 2019 г. при 65-килограмовите, която се състезава за Азербайджан, както куп още призьори от световни и европейски форуми в женската борба. Ева продължава да се подготвя самостоятелно, следвайки зададената програма, като денят й в столицата започва с приготвяне на любимите й палачинки от оризово брашно, яйца и протеини, а слeд сутрешното кафе идва време за тренировки. Ако има възможност да излезе навън, тя прави крос в гората или тренира в близкото училище със суплес топка.

“През останалата част от деня се опитвам да бъда полезна за себе си. Чета книги, научавам много нови неща, експериментирам в кухнята. Баницата, която приготвям по изпитаната рецепта на моя близка, ми се получава най-добре”, признава шампионката. Силното момиче на Петрич обаче допълва, че гастрономичното й достижение е доста калорично и внимава какво и колко хапва. “Трябва са си пазя килограмите, което при днешната ситуация е една идея по-трудно, защото нямам обичайния енергоразход и трябва да съм по-внимателна. Вярвам, че скоро всичко това ще отмине и нещата ще се нормализират, вече отпаднаха ограничения да тичаме навън, надявам се скоро да отворят и залите. Дотогава нека си стоим у дома и да останем здрави”, призова петричанката Е. Николова, в чиито мисли мечтата за участие на следващата олимпиада е по-жива от всякога.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *