Клубовете по бойни спортове в Благоевград се събраха на обща тренировка, националният селекционер Т. Козладеров си спомни годините на състезател

Три клуба по бойни спортове в Благоевград се събраха за първи път в Пиринско на обща тренировка. Събитието е уникално и събра в тренировъчната зала 65 души от кикбокс клуб “Скаптопара”, ММА клуб “Ипон” и най-новия боксов клуб “Ротунда”. Идеята хрумнала на треньорите на трите клуба Илиан Томанов, Иван Милчев и Мартин Йорданов.

„Решихме, че вместо да говорим един срещу друг, е по-добре да си помагаме“, обясни Илиан Томанов целта на събитието, сред чиито задачи било и бойците от всички формации да се познават и да обменят добри практики за добри постижения.

В залата, но не като национален селекционер на таекуондистите, тренира и Тодор Козладеров, който дори и не понечи да изземе треньорските функции на тримата организатори и с удоволствие  провери спортната си форма за час и половина.

Новината за обща тренировка в Благоевград обиколи светкавично всички бойни клубове в Югозапада и вече има заявки тя да се повтори в доста по-мащабен размер с участието и на бойци от Банско, Перник и Дупница.

„Явно интересът е сериозен и планираме да го повторим, а защо не и да превърнем тези тренировки в ежемесечна традиция. Първия път нямаше такса за участие, но смятаме следващия път да въведем символична, а набраните средства да дарим за благотворителност“, разкри Илиан Томанов.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *