Ключът, скрит зад името ви

Вибрацията на личното ни име се нарича „ключ“. В нумерологичната литература понятието се среща още като „Число на личното име“, „Ключово число“, „Златно число“ и „Число на късмета“.

Ключът е изключително важен в междуличностното ни общуване в службата, с приятелите и любимия или у дома. Вибрацията на личното име описва черти от характера ни, посредничи в общуването, като привлича хармоничните и отблъсква нехармоничните според личното ни име хора и посочва подходящо място за живеене. Може да ни помогне и в избора на подходяща професия и дори на спътник в живота.

Вибрацията на личното име влияе върху формирането на личността ни още от детството, като подсказва основни влечения и интереси, наклонности и дарби, как човек реагира на света около него, какви умения иска да усвои, как и доколко успява да се интегрира в семейната среда.

Намерете своя ключ

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A Б В Г Д Е Ж З И
Й К Л М Н О П Р С
Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ
Ь Ю Я

Пример: ИВАН = 9+3+1+5=18=1+8=9, името Иван е под вибрацията на числото 9.

Ключ 1. Егоцентрични и артистични

Лични имена: Ангел, Бранимир, Весела, Георги, Десислава, Денка, Ева, Здравка, Илиана, Камелия, Коста, Лиана, Любка, Маргарита, Мартин, Милка, Михаела, Олег, Поля, Руси, Славка, Станимир, Таня, Христина, Христо и др.

Ключ 1 са амбициозни, самоуверени и пробивни. Често се раждат с голяма дарба, която ги отличава от останалите хора. Ако имат другите необходими качества – като упоритост, търпение и всеотдайност, правят успешна артистична кариера или стават изключително ценни специалисти в дадена област.

Имат в изобилие самочувствие, гордост и егоцентризъм, но са щедри към хората, които харесват. В отношенията си с околните могат да бъдат много доминиращи, импулсивни и да не обмислят добре постъпките и приказките си.

Прекомерното им честолюбие не понася критика и не им позволява да са в подчинена позиция нито в семейството, нито в работата. Трябва да изберат професия, където може да са в центъра на събитията, да проучват неизследвани територии, да творят самостоятелно или да работят за себе си.

Подходящи за реализация са сфери като спорт, бойни изкуства, армия, охрана и защита на хора и обекти, производство или съхранение на злато и изделия от него, шоубизнес, театър, реклама, разследваща журналистика, изследване и проучване на нови територии.

Ключ 2. Интуитивни и чувствителни

Лични имена: Блага, Божидар, Виктор, Виолета, Гергана, Галя, Дора, Даниел, Дарина, Илко, Игнат, Ирена, Костадин, Лидия, Мариана, Мартина, Нина, Нора, Павел, Росица, Светлана, Стела, Цветелин, Явор и др.

Ключ 2 са уравновесени, интуитивни и чувствителни. Раждат се с умението да се интересуват от околните и да ги разбират. За да развият дарбите си, им трябва изключителна подкрепа от средата, в която растат. Силно привързани са към корените си и не се чувстват добре далеч от родното място.

Стремят се към успех, но не са демонстративно амбициозни. Често не им достига самочувствие и остават в сянката на другите, докато не дойде подходящият за тях момент за изява.
Ключ 2 са конформисти – сработват се добре с всякакъв тип хора и бързо се приспособяват към нова среда. Могат да бъдат вярна опора на по-силни личности – като например такива с Ключ 1 или Ключ 8.

Трябва да изберат професия, в която се цени умението да се работи в екип и социалната ангажираност. Работа в благотворителни фондации и грижа за деца с проблеми, преводи на чужди езици и преподаването им, журналистика, ориентирана към социалните проблеми, медии – радио, телевизия, театър и кино, общинска администрация, услуги – хотелиерство, ресторантьорство.

Ключ 3. Свободолюбиви и късметлии

Лични имена: Асен, Бистра, Ваня, Валери, Григор, Даниела, Екатерина, Елвира, Елена, Иванка, Илияна, Лазар, Магдалена, Мариета, Миряна, Михаил, Надежда, Недялко, Пенка, Пенчо, Радой, Робин, Симеон, Сия, София, Тома, Татяна, Цветан и др.

Ключ 3 са подвижни, въодушевени, артистични, стремят се към изява, обичат да се отличават по един или друг начин от средата си. Може да изглеждат не много сериозни и малко безотговорни. Често имат дарба, която не оценяват и разпиляват.

Това, което най-много ценят в отношенията си с околните, е зачитането на правото им на лична свобода. Не се нагърбват с прекалено много отговорности, нито за работа нито за отношения, а предпочитат да бъдат наблюдатели и коментатори на това, което става около тях.

Имат отлично чувство за хумор и очи за смешното в живота. Привличат ги риска, предизвикателствата, хазарта. Разчитат на късмета си, който рядко им изневерява. Добре е да се насочат към професия, свързана с движение и промени, с усвояване на специфични знания и умения.

Наклонност към журналистика и педагогика, драматургия и литературна критика, политика, право, медицина, химия, хранително-вкусова промишленост, атрактивни спортове, архитектура, строителство.

Ключ 4. Разумни и работливи

Лични имена: Александър, Ася, Венета, Деница, Емил, Живка, Захари, Ива, Йоан, Кирил, Красен, Кръстю, Марияна, Милан, Милица, Мира, Митко, Николина, Орлин, Петко, Петранка, Петър, Райчо, Стефка, Филип и др.

Ключ 4 са разумни и методични, обичат да планират и добре да обмислят действията си. Консервативни са, не обичат демонстративните и прибързани действия. Обикновено се ангажират с много работа и отговорности като по този начин се чувстват полезни и значими.

Изключително конкурентоспособни са. Притежават невероятна издръжливост при трудни за другите условия, способни са да понасят голямо и продължително физическо и психическо натоварване и да оцеляват. Но не издържат и рухват при резки промени в средата, в условията на живот и работа.

Подходяща е всяка професия, при която се цени търпението и упоритостта в изпълнение на рутинни действия. Предпочитание към застраховане и охрана на хора и обекти, производство или търговия със заключващи устройства и съоръжения за сигурност, технически компоненти и фина механика за телекомуникации, часовници, компютри.
Реализация като счетоводител, нормировчик, детски възпитател, преподавател, музикант, оператор, настройчик, артист, лечител, политик.

Ключ 5. Пъргави и сладкодумни

Лични имена: Александра, Биляна, Борислав, Веселин, Виктория, Галина, Дияна, Евтим, Енчо, Жана, Запрян, Ивайло, Ирина, Йоана, Красимир, Кремена, Лъчезар, Миглена, Мирон, Момчил, Надя, Найден, Наталия, Нели, Огнян, Роза, Светла, Светослав, Теодор, Тихомир, Трифон, Юлияна, Ясен и др.

Ключ 5 притежават забележителни комуникативни способности, пъргави и непосредствени са в отношенията си с околните. Лесно усвояват нови знания. Приляга им да говорят, да пишат, да смятат. Харесва им разнообразието в ежедневието, пътуванията наблизо и надалеч. Обичат да започват нещата, обаче понякога не смогват да ги завършват, тъй като не им достигат постоянство и търпение.

Обожават промените. Често подхващат няколко неща наведнъж. Имат младежко излъчване, което запазват и в зряла възраст. Обичат средата на млади хора. Трябва да изберат професия, свързана със словото – журналистика, писане, превод.

Може да бъде успешни радио или телевизионни говорители, водещи на шоупрограма, сценаристи, продуценти. Тъй като умеят да акумулира знания и да ги предават, стават много добри преподаватели в средно и висше учебно заведение.

Ключ 6 – Родени артисти

Лични имена: Апостол, Ани, Валентин, Владимир, Валерия, Евгени, Здравко, Илия, Стоян, Светозар, Богдана, Вяра, Глория, Зорница, Златю, Илка, Ина, Катерина, Красимира, Лили, Лиляна, Марта, Магдалина, Теодора, Тончо, Цветомир, Чавдар и др.

Ключ 6 са артистични, сантиментални и романтични, чаровни и привлекателни. Често се раждат с голяма дарба в изкуството, за която са готови да полагат старателни грижи и да я развият възможно най-добре, но при условие, че получават безрезервна помощ и съдействие от средата, в която растат и се развиват.

Поддържат широка приятелска среда и дълготрайни приятелства. Избягват раздорите и безсмислените спорове. Влагат много енергия да изглаждат недоразуменията и обтегнатите отношения между близки и приятели. Обичат да раздават правосъдие.

Добре е да се насочат към професия, където да проявят своята артистичност, музикалност и силно развитото си чувство за цвят и форма като театър, кино, мода, дизайн, фризьорство, козметика, фотография, живопис, архитектура, озеленяване, цветарство, градинарство и др. подобни. Също така стават отлични адвокати, съдии, прокурори.

Ключ 7 – Царете на интуицията

Лични имена: Ангелина, Белослава, Бисер, Богомил, Борис, Боряна, Боян, Валентина, Васил, Гена, Дони, Емилия, Златка, Зорка, Катя, Крум, Кубрат, Любомир, Мария, Мирослав, Недялка, Пеньо, Райна, Росен, Румен, Сергей, Слави, Стефан, Симона, Теменужка, Теодосий, Цвета и др.

Ключ 7 са много сензитивни и улавят фини вибрации, които другите хора не усещат. Притежават таланти, натрупани знания и умения от предишни превъплъщения и по-лесно от останалите хора си спомнят за това. Повечето са индивидуалисти и самотници, които останалите често не разбират.

Твърде прозорливи са и не са склонни да приемат човешките слабости, невежеството и посредствеността. Харесва им да манипулират тези, които се поддават, или пък се оставят да бъдат манипулирани от по-силни личности.

Професия, където талантът и тясната специализация са от първостепенно значение, е подходящата за тях – артисти, певци, балетмайстори, композитори, режисьори, поети, писатели, художници, архитекти, водещи на радио и телепредавания, илюзионисти, икономически експерти и политолози, компютърни специалисти, следователи, лекари, лечители, психолози, психиатри, социални работници, уредници на социални домове за деца и възрастни.

Ключ 8 – Професия „шеф“

Лични имена: Андрей, Благовест, Бойко, Венцислав, Диляна, Доротея, Желязко, Зоя, Йордан, Константин, Кристина, Люба, Любомира, Людмил, Мая, Мирослава, Невена, Никола, Петя, Пламен, Радка, Радостин, Рияна, Спас, Стамен, Тодор, Юлия и др.

Ключ 8 са силни и волеви личности. Разчитат най-вече на себе си, на невероятната си физическа енергия и издръжливост. Притежават здрав разум и целенасоченост. Издръжливи, устойчиви и приспособими са. Те са бойци, преследващи целта си докрай. Не се страхуват да прилагат сила, там където считат за необходимо.

Умеят да се грижат добре за себе си, да се нагаждат при промяна на обстоятелствата и да се възползват от тях. Обичат да доминират в отношенията си с околните. Имат дарба да организират и управляват, уважават закона, авторитета и йерархията.

Добре е да се насочат към области като политика и едър бизнес, висша администрация, съд и прокуратура, армия, енергетика, предприемачество. Постигат успех в професии, свързани със земята – земеделие, проучване и използуване на полезните изкопаеми.

Ключ 9 – Пълководци с мисия

Лични имена: Албена, Анастас, Атанас, Анелия, Антоанета, Антон, Генка, Дамян, Димитър, Драгомир, Евгения, Жени, Жоро, Иван, Ивелина, Иво, Камен, Лилия, Лора, Любен, Людмила, Мария, Марин, Милен, Николай, Пламена, Радослав, Рангел, Ренета, Силвия, Стоянка, Тинка, Яна и др.

Ключ 9 са жизнени и импулсивни. Често са сприхави и избухливи. Обикновено имат амбиция и постигат целите си. Трудностите и препятствията не са в състояние да ги откажат, а обратното – мотивират ги да доведат нещата докрай. Силно се влияят от средата, в която растат и се развиват – семейство, приятели, колеги.
Могат да бъдат много всеотдайни или пък абсолютни егоисти. Изпитват особено влечение към придобиване на знания за глобалните закони, движещи Вселената и човека.

Притежават щедрост на духа, алтруизъм и готовност да се жертват в името на значима кауза.

Наклонност към инженерни специалности, хирургия, спорт, военно дело, органите на сигурността и отбраната на страната, организиране и ръководене на големи групи от хора, мотивирайки ги за определена кауза. Ключ 9 е роден водач.

Каква сила е закодирана в името ти

Името на всеки от нас носи специфична вибрация, която ни ръководи до голяма степен в живота. Наименованието, дадено ни от родителите ни, често предопределя съдбата ни.

Вибрацията на всеки звук в името ни е енергия. Тя формира всичко – живот, характер, съдба, бъдеще. За да видите какъв е вашият характер и какво ви предстои според името, което носите, решете този простичък тест. След това проверете какви сте.

Тест

1. Имали ли сте прякор?

А – Да, без да е свързан с името ми.

В – Да, свързан с името ми.

C – Не.

2. Колко букви е пълното ви име?

A – До 4.

В – 5-6 букви.

С – 7 и повече.

3. Как по-често се обръщат към вас?

A – С гальовни имена.

В – Съкратен вариант на името ми.

C – С пълното ми име.

4. Искате ли да промените името си?

А – Вече е променено.

В – Искам.

C – Не искам.

5. На кого сте кръстени на роднина/светец или произволно?

А – На роднина/светец.

В – Не знам.

С – Произволно.

6. Често ли се обръщат към вас с друго име погрешка?

А – Да.

В – Рядко.

C – Не.

7. Имате ли икона с лика на вашия покровител?

A – Не, не съм вярващ.

В – Не, но съм вярващ.

С – Да.

8. Какво е по произход името ви?

А – Съкращение (от Йордан – Данчо).

В – Латинско, юдейско, арабско.

С – Славянско, гръцко.

9. Къде е ударението в името ви?

А – В средата.

В – В края.

С – На първата сричка от името.

10. Имате ли камъни и амулети, които са свързани с вашето име?

А – Не.

B – Имам бижу, на което е написано името ми.

C – Имам талисмани, свързани с енергията и стойността на името ми.

11. Какви съгласни присъстват в името ви?

 А – Съскави, шушкави – с, ш, ф, и меки – к, г, х.

В – По равно.

С – Сонорни – л, м, н, р, и твърди – з, ц, с.

12. Колко известни личности, които носят името ви, може да се сетите на момента:

А – Не повече от три.

В – От три до пет.

С – Повече от пет.

13. Помните ли персонаж от книга с вашето име? Харесва ли ви?

А – Не ми хареса.

В – Не знам такъв.

С – Да, симпатичен ми е.

14. Обичате ли името си?

А – Не.

В – Не знам.

С – Да.

15. Отразява ли името ви вашия характер?

А – Не.

В – Частично.

С – Напълно.

След като сте решили теста, сметнете резултата. Отговор А не носи никакви точки, отговор В носи 1 точка, а отговор C – 2 точки. Максимумът, който може да получите накрая, е 30. Вижте своите резултати:

25-30 точки: Името ви е точното и получавате цялата му енергия. Знаете недостатъците му, а това е правилният път към това да направите нещата дори по-добри. Учите се как да се защитавате и развивате с енергията, която получавате от наименованието си.

10-25 точки: Не знаете много за името си и енергията, която носи. За щастие пред вас има още много път за развитие. За да засилите положителния ефект на наименованието си, използвайте амулети и камъни, които повишават енергията на името ви.

По-малко от 10 точки: Вие не харесвате името си. То ви носи определен дискомфорт и най-вероятно е отговорно за това какъв човек сте в момента. За да обърнете енергията, спрете се на друга негова форма, с която хората да се обръщат към вас. Така ще дадете шанс на аурата ви да укрепи добрите ви черти. Поставете цвете в стаята, което отговаря на името ви. Опитайте всичко и няма да сбъркате.

Нумерологията на името според Петър Дънов

Това е една нумерологична система и правила за това как да си изберем правилно име, ако сме решили да го променяме.

Учителят често говори в беседите си и при частни разговори за значението на числата, буквите и човешките имена. Старите евреи са променяли името на болните с име, благоприятно като вибрация за случая, и той оздравявал. Египетските мистици са преподавали принципите на числата като една от най-свещените мистерии. Когато човек изучи принципите на числата и буквите, може да постави живота си в хармония с природата и Бога. Числата, свързани с буквите, са енергии, насочени към материалното поле, и обуславят качествата на индивида и го характеризират като личност.

Трите вида вибрации

Трите вида вибрации имат различно значение. Добре е името да има букви от трите вибрации. Буквите с единична вибрация са много силни. Те имат отношение към принципите и действат през целия живот на човека. Двойните вибрации поддържат силата и градят духовния свят.

Тройните вибрации са съграденото, осъщественото на физическото поле. Когато името съдържа букви и от трите вида вибрации,човек има по-благоприятни външни условия и по-богата съдба. Добре е името да бъде дълго, с по-голям брой различни букви. Да се избягват къси имена с еднотипни вибрации. Къси имена са Ани, Иво и др. Еднотипни вибрации имат имената Мими, Лили и др. Да се избягва съкращението на дългите имена, което винаги би действало отрицателно върху живота на индивида. Например името Трендафила има 10 букви. Не е добре да я наричат Филче.

Значението на числата

Човек живее по 9 години във всяка буква на името си. Девет години съответната буква влияе върху съдбата на индивида със своите положителни и отрицателни качества. Ако името е съставено от малко на брой букви, например Ана, след 27 години /3х9/ Ана ще започне нов цикъл на 28-мата си година, в случая с А и отново ще следват три цикъла от по 9 години до края на името. Името Ана може да се удължи с двойно „нн” в средата.
За да узнаете именното число, трябва да съберете числата на буквите на името.

Изчислява се само собственото име. Презимето не се изчислява, защото се отнася до фамилията. Полученото число се редуцира до едноцифрено.

Например името Анна:

1 5 5 1=12=3

Числото 3 е именното число на Анна.
Именното число упражнява най-мощно влияние в живота на индивида. Вибрацията на именното число владее над опитността на живота.

Числата на единични, двойни и тройни вибрации се разделят на три триади:

I … 1-5–7 … 10-50-70 … 100-500-700
II … 2-4-8 … 20-40–80 … 200-400–800
IIІ … 3-6-9 … 30–60-90 … 300-600-900

Чрез триадите се разбира доколко името и рожденото число са в хармония

Числото на датата на раждане си има своя самостоятелна характеристика. То, както именното число, трябва да се редуцира до едноцифрено, ако не е такова. Например 28 е 2 8=10=1. Единицата е редуцираното рождено число на даден човек, роден на 28-ми. Ако Анна е родена на шестия ден от месеца, нейното именно число 3 и рожденото число 6 са в хармония, защото и двете са от триадата 3-6-9.

Поради хармонично съчетание на двете числа Анна ще има добри външни и вътрешни условия за осъществяване на своите духовни подтици и начинания.

Но ако Анна е родена на първия ден от месеца, рожденото и именното число ще бъдат от две различни триади. Нейната личност ще бъде поставена на ред изпитания, противоречия, болести. Ако именното и рожденото число се намират в различни триади, т.е. не са в хармония, между мислите, чувствата и действията на индивида ще липсва хармония. И като резултат несполуката ще идва вместо успеха. Болестта вместо здравето.

Именното число владее над рожденото, защото е велика положителна сила

Именното число владее над рожденото, защото е велика положителна сила, която слиза в посока, към материалния свят. Рожденото число е велика отрицателна сила, която владее физическото поле. То показва пътя, който индивидът трябва да извърви при своето еволюционно движение нагоре. Вибрацията на именното число владее над общите житейски условия, индивидът чувства неговата сила в домашни и социални отношения. Рожденото число действа по-пряко върху физическото тяло и засяга здравето на индивида. За да бъде човек здрав, работоспособен, необходимо е именното и рожденото число да бъдат в хармония – в един и същ тригон. Именното число 3 в името Анна и рожденото число 1 не са в хармония. Анна не може да промени рожденото си число, но именното може. Тя трябва да избере ново име с именно число от триадата 1-5-7.

Числата и органите на човешкото тяло

В долната таблица се вижда как числата и съответстващите им букви упражняват влияние върху органите на човешкото тяло. Триадите също оказват влияние върху органите на човешкото тяло.

1, 10, 100 – глава
2, 20, 200 – бъбреци
3, 30, 300 – черен дроб
4, 40, 400 – черва
5, 50, 500 – стомах
6, 60, 600 – мозък
7, 70, 700 – сърце
8, 80, 800 – детеродни органи
9, 90, 900 – нервна система
1 – 5 – 7 – горна част на тялото, от кръста нагоре
2 – 4 – 8 – долна част на тялото, от кръста надолу
3 – 6 – 9 – черен дроб, мозък, нервна система

Назаем от svetovnizagadki.com

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *