Кметовете в община Сатовча с 1 коледна заплата бонус, наемателите на общински обекти с опростен за 1 месец наем

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов издейства от общинските съветници по една коледна заплата за себе си и кметовете на селата. Предложението на градоначалника 6-и мандат бе формулирано „за постигнати резултати“ и бе подкрепено от местните парламентаристи без въпроси какви точно резултати и в коя област са заслугите на управниците.

На последното си заседание за годината съветниците проявиха щедрост и към наемателите на общински обекти, които са сред най-засегнатите от коронавирусната пандемия. По предложение на Мименов те решиха да бъдат освободени от наем всички физически и юридически лица, наематели на обекти – общинска собственост, чиято дейност е преустановена с въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода от 27.11.2020 г. до 20.12.2020 г. За да не се налага да гласуват същото и на следващата сесия, съветниците се застраховаха, че опрощаването може да продължи и през следващата година, ако здравното министерство удължи противоепидемичната мярка, известна като затваряне на заведенията, временните търговски обекти и други общински помещения и части от сгради, отдадени под наем на собственици, които не могат да работят.

Коледен подарък, макар и с компромиси, получи и футболният клуб в с. Кочан. Той ще може да ползва местното футболно игрище, което по документи се води собственост на Али Скендеров, но под наем в размер на 250 лв. за месеците, в които футболистите тренират и провеждат футболни турнири – март, април, май, септември, октомври и ноември 2021 година. В плана на Сатовча за 2020 г. бе общината да купи от Скендеров терена от 1200 кв.м и да го предостави за ползване на футболистите, но двете страни не се разбрали за цената и в крайна сметка се стигнало до договорка за наем.

На сесията бе взето и решение за продажба на общинската туристическа база „Плетенски чарк“ в землището на с. Плетена. Преди време същата бе обновена по проект “Сатовча – мост между страни и туристически дестинации”, финансиран по Програма ФАР, Трансгранично сътрудничество с Република Македония, капацитетът й е 25 легла, разполага и с помощен персонал, но от години работи на загуба. По предложение на Мименов двуетажната сграда с 216 кв.м застроена площ ще бъде обявена на публичен търг с явно наддаване с начална цена 127 000 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *