Кметове от Подгорието с подписка искат изсичането на 120 опасни дървета по пътя Петрич-Първомай

Селските кметове от Подгорието стартираха вчера подписка за премахване на 120 дървета по пътя Петрич – село Първомай. Според управниците дърветата са стари, изгнили и пречат на движението. За последните шест месеца на пътя са паднали 8 дървета, които са могли да убият преминаващи с колите шофьори и пътници.

Кметът на Самуилово Кирил Стоянов настоя пред община Петрич и АПИ час по-скоро дърветата да бъдат изсечени и пътят, водещ до границата с Македония, да придобие вид, удобен за всички шофьори. Той поясни, че досега АПИ, която е пряко отговорна за поддържане на пътя, не е извършвала санитарна сеч. Според него единствено са подрязвани клоните откъм страната на нивите, за да не хвърлят сянка на земеделските култури.

„Този път е най-натоварен в община Петрич. През него минават коли всяка една секунда, а дърветата, които в повечето случаи са изсъхнали, пречат на шофьорите и буквално застрашават живота им. Вижте сами до всяко орехово дърво колко надгробни плочи има”, посочи Стоянов, преди да сложи подписа си в подкрепа на премахване на дърветата.

Колегата му от Кавракирово Сашо Треновски подкрепи подписката и също поиска намесата на отговорните институции за изсичане на дърветата. Той уточни, че неговият протест не е „материален“ или пък такъв, от който се търси изгода, а е продиктуван от това да се спасят човешки животи.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков напълно подкрепя колегите си и ще съдейства за изрязването на старите и изсъхнали дървета.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *