Кметството в с. Пороминово се мести в читалището, запечатват сградата, опасна е след свлачището

Кметството в с. Пороминово ще се премести в селското читалище. Причината е, че сградата, в която досега се помещаваше, е опасна, след като подпорната стена се срути в резултат на проливния дъжд.  „Сградата на кметството ще бъде запечатана и затворена по препоръка на експертите от „Геозащита” в Перник, които направиха оглед днес /б.р. – вторник/. Тяхното становище затова какво трябва да се направи след инцидента ще бъде изготвено до два-три дни. Дотогава нямаме право нищо да пипаме, да чистим в района на свлачището, защото не се знае какво може да се случи, да не се активира отново“, обясни селският кмет Кирил Калинков.

Ако за него не представлява трудност да си обособи временно стая в читалището, малко по-сложна е ситуацията с железарския магазин на първия етаж, тъй като търговецът плаща наем на потребителната кооперация, която всъщност е собственик на сградата. Изглежда наемателят не се е изплашил от предупреждението, че сградата е опасна, и вчера магазинът е бил отворен, каза кметът и добави, че „всеки си има глава на раменете“.

Припомняме, че подпорната стена в центъра на селото се срути, като две бетонни плочи паднаха върху улицата под кметството и бяха затрупани от свличащата се земна маса. Истински късмет е, че няма пострадали, тъй като инцидентът стана рано сутринта в понеделник – около  5 часа сутринта, и по това време нямало хора навън. Районът остава отцепен, докато експертите не решат какви действия ще предприемат.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *