Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Кметът Ат. Камбитов предлага общинския дял в ски център „Картала“ на концесия, до 10 дни новият собственик представя идейния проект

Идейният проект за ски център „Картала“ да се представи в община Благоевград до 10-ина дни са се разбрали новият собственик на базата и кметът Атанас Камбитов. Срещата им се е състояла преди дни, съобщи за „Струма“ градоначалникът.

Преди половин година оръжейният бос от Сандански Лъчезар Динчев купи ски център „Картала“ като придоби 92% от предишния собственик – Българо-американска кредитна банка. В първите дни на януари 2019 г. му бяха предадени  хотелът и кабинковата въжена линия, на която преди години вися тогавашният премиер Сергей Станишев. Апортната вноска на община Благоевград в ски центъра е 8 %.

Половин година вече базата стои затворена в очакване новият собственик да представи инвестиционните си намерения на общината. Все още не е ясно как ще се процедира с управлението на общинската собственост, намерението на кмета Ат. Камбитов е да предложи на съветниците тя да се даде на концесия.

В района на ски центъра вчера следобед бе само охранителят, назначен да обгрижва обекта. „Миналата седмица новите собственици са идвали да огледат района и базата, аз не съм бил тук на смяна тогава“, каза гардът Великов. Човекът призна, че нищо не знае за намеренията на шефовете му и единственото, което го интересува, е да си изпълнява задължението да охранява. „Хората, които желаят, могат да се разхождат спокойно нагоре към пистата. При старите собственици се забраняваше на хората да правят барбекю под чайната. Попитах да спирам ли туристите, които вървят пеша нагоре, тъй като за автомобилите има бариера още при отклонението от пътя, отговорът беше, че балканът е за всички и забраната отпада, всеки може да се разхожда в района на пистата. Новите изисквания са две: боклукът всеки да си изхвърля в контейнерите и туристите да не си тръгват преди да са сигурни, че огънят е загасен“, обясни Великов.

Хотелът в момента е празен и не работи за клиенти, подготвя се за основен ремонт. По  чайната също не са правени никакви промени, ако не се брои новата външна дървена облицовка. 

Тази зима ски център „Картала“ за първи път от години остана затворен. Срещата между новия собственик и кмета Камбитов въпреки телефонните уговорки на няколко пъти бе отменяна заради отсъствие от страната. Намерението на общинската управа е идната зима комплексът да функционира на пълни обороти, като за тази цел декларираха готовност за пълно съдействие на новите собственици.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *