Кметът Ат. Стоянов връчи плакети на санданчани, подарили надежда

За своя денонощен труд, за надеждата за живот, която даряват, за смелостта, въпреки всичко и въпреки страха, за хората, които спасиха и продължават да спасяват живота на нашите близки, приза “Подари надежда” кметът на община Сандански Атанас Стоянов връчи на екипа на МБАЛ “Югозападна болница” – гр. Сандански!

Възобновената по предложение на Общински съвет – Сандански инициатива “Подари надежда” обедини и събра хората, които през изминалата 2020 г. са дарили надежда на нуждаещи се в моменти на тежки изпитания.

Признание за своята добрина, протегната ръка, помощ и подкрепа получиха и Асен Иванов, и персоналът на ресторант “Маслина”, които безвъзмездно предоставяха храна на болни и възрастни хора в началото на обявената епидемична обстановка. За доброто им дело и предоставянето на храна на МБАЛ “Югозападна болница”, въпреки трудностите, в които попадат и самите те, заслужено признание бе връчено и на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански.

Доброволците от град Сандански, които в продължение на месеци се включиха активно във всички дейности на община Сандански в началото на обявената пандемия, ръководени от Костадин Карамитов, заслужено също бяха отличени.

Добротворното и благородно дело на Анна-Мария Насковска, която по време на пандемията шиеше и даряваше безвъзмедно маски, също не остана незабелязано и получи своето заслужено признание.

С благодарност и искрено възхищение от всички присъстващи в залата заслужен приз за “Подари надежда” бе връчен и на седемте медицински сестри, работещи в детски ясли и градини в община Сандански, които станаха доброволци в МБАЛ “Югозападна болница”. В едни от най-тежките за болничното заведение моменти сестрите Здравка Клямбова, Симеонка Аргирова, Людмила Михайлова, Виктория Димитрова, Елица Ръбачева, Росица Тасева и Мария Държанлиева застанаха рамо до рамо с екипа на болницата в борбата с Covid-19.

Обединени от своята доброта, Янка Василева и Марина Димитрова преди година успяха да обединят цял Сандански в подкрепа на малката Никол Дамбова. Приз “Подари надежда” бе връчен на Янка и Марина за тяхната инициативност, помощ и подкрепа, за надеждата и вярата в доброто.

Заслужено признание за добрината и подарената надежда бе връчено и на Пенка Тойтова, която със своето голямо сърце помага на човек, изпаднал в трудност.

Отличена с приз “Подари надежда” бе и Любка Митова, която с любовта си към животните не спира да се грижи за беззащитните и лутащи се животни.

Винаги с протегната ръка, даряваща надежда, признание получиха и сдружение “За промяна”, които не спират да се грижат за образованието, социализирането на деца, които най-силно се нуждаят от подкрепа и надежда.

За своя професионализъм и отдаденост бяха отличени и екипът на библиотеката към НЧ “Отец Паисий-1919”, които преобразяват училищната библиотека на  ПГ “Яне Сандански”.

За добрите сърца, воля и вяра признание бе връчено и на сем. Мира и Евгени Георгиеви, които в началото на пандемията доброволно и безвъзмездно даряват закуски на работещи фирми и предприятия в Сандански.

Приз “Подари надежда” бе връчен и на екип професионалисти, които дават надежда на родители и семейства, които търсят децата си. Признанието получиха екипът Мария Манушева и Васил Барутчиев от РУ – Сандански.

За своя отговорен труд, за смелостта и себеотрицанието, за надеждата и професионализма бе отличен и екипът Росен Шопов, Роберт Спириев и Стоян Чивчев от Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Сандански.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *