Кметът Ат. Стоянов даде старт на ремонта за 4,6 млн. лв. на общежитията на Земеделската гимназия: Това е изключително важен проект за община Сандански за подобряване на образователната среда и отлични условия за учениците  

Кметът Атанас Стоянов лисна менчето с вода и постави началото на строително-монтажните работи на сградата на общежитията на ЗПГ „Климент Тимирязев“ в Сандански, като се обърна към всички с думите: „Един от важните критерии за развитието на нашия град и общината са трайните и устойчиви инвестиции. С инвестициите, свързани с образователната инфраструктура в община Сандански, всички заедно създаваме още по-добри оптимални условия за образователен, обучителен и възпитателен процес. В най-голямата земеделска гимназия в България – ЗПГ „Климент Тимирязев”, предстои да се изгради модерен и комфортен център. Това е проект, който община Сандански изготви, внесе и бе спечелен. Общежитията, тази сграда, строена преди 43 години, скоро ще се превърне в едно ново модерно съоръжение със съвременни условия както за учениците, така и за учителите, възпитателите и служителите. Всяка една инвестиция, свързана с младите хора на община Сандански в образованието, в спорта и в културата, е положителна. Това е инвестиция в бъдещето на Сандански. Подобни проектни инвестиции ще продължат и в бъдеще, за да може образованието да бъде приоритетно, както за ръководството на община Сандански, така и за всички, които пряко се занимават с него – учители, възпитатели, ръководители, многобройните ни ученици. Те  заслужават още по-добри условия в учебно-възпитателния процес”, каза кметът Ат. Стоянов. И допълни, че очаква през следващата учебна година да може да се ползва обновената сграда. 


„Очаквам, че след реализацията на проекта сградата ще има максимална ефективна функционалност за нуждите и потребностите на ЗПГ, а чрез нея и за цялото ни образование, защото с такива добри условия образованието в общината и за ученици, които желаят да учат в нашия град, ще бъде още по-удобно, по-лесно и по-атрактивно”. Той пожела успех на проекта и строителите и с Божията благословия, както каза отец Георги Танчев, да пребъдат инициативите за доброто на жителите в община Сандански. И символично кметът Ат. Стоянов, архиерейският наместник отец Георги Танчев и строителите дадоха начало на строителните дейности за ремонтиране на сградата на общежитията на ЗПГ „Климент Тимирязев“. Кметът лисна менчето с вода и ритуално счупи бутилка шампанско за безаварийна и успешна работа на строителите. 

Проектът предвижда изпълнение на мерки за енергийна ефективност, включващи: топлинно изолиране на външни стени, покрив, под, дограма и вътрешни стени; модернизация на системите за отопление и осветление; изграждане на фотоволтаична система за собствено потребление; изпълнение на СМР по електро, ВиК, отопление, вентилация, климатизация, пожароизвестяване; пълна подмяна на съществуващото оборудване и обзавеждане на всички вътрешни помещения, като в тях след цялостния им ремонт ще се монтира ново обзавеждане (шкафове, гардероби, легла, бюра със столове, дивани и друга мебел), както и съответното оборудване (хладилници, телевизори и друга техника за осигуряване на съвременни условия за живот на учениците); изграждане на система за видеонаблюдение и контрол на достъпа; монтиране на пожароизвестителна система; обновяване на системата за мълниезащита и подмяна на асансьорната уредба. Съгласно изискванията ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания и ще се обновят околните външни пространства.  Общата стойност на проекта 4,614 лв. без ДДС.

Срокът на изпълнение е 450 календарни дни. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *