Топ теми

Кметът А. Мименов разпореди: Сатовча 14 дни с вечерен час за непълнолетните, след 21.00 часа само на лекар или до бакалията, сватбите с фиксирана бройка – 16 души

Посещение на лекар или лечебно заведение, аптека или магазин за хранителни стоки са единствените причини, поради които непълнолетните в община Сатовча имат право да излизат за времето от 21 до 6.30 часа, разпореди кметът на общината д-р Арбен Мименов. Вечерният час, който е в сила от вчера, ще е за период от 14 дни.

Заповед №545 е заради увеличаващия се брой заболели от коронавирус в общината и запълнения капацитет на МБАЛ „Ив. Скендеров“ в Гоце Делчев, където се лекуват и болните от Сатовча.

Освен вечерния час за непълнолетните, напълно се преустановяват за същия двуседмичен срок абсолютно всички масови мероприятия на закрито, включително сватби, годежи и кръщенета. Тъй като сме в дълбока есен и времето е доста променливо, което не предразполага към купони на открито, това означава, че до 7 октомври всякакви такива събирания ще бъдат отложени.

Подробности четете в утрешния брой на вестник “Струма”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *