Топ теми

Кметът Бръчков награди 31 изявени ученици от Петрич, К. Гогушева с едногодишна стипендия

31 ученици от училищата в община Петрич бяха наградени по линия на Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2018 година. Те получиха еднократно финансово подпомагане за постигнати високи резултати през годината на национални и международни конкурси, съобщиха от Общинската администрация в града.

Кирилка Гогушева, която е ученичка в СУ „Никола Вапцаров”, ще получава едногодишна стипендия от общината заради класирането си на първо място в Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”. Стипендията е в размер на 135 лв. месечно. Кирилка Гогушева е четвъртият стипендиант на община Петрич за тази календарна година. Церемонията по награждаването уважиха кметът Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, зам. областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, зам. кметът Илияна Попова, директор дирекция „Образование и култура” Нина Попова, директорът на Исторически музей Сотир Иванов. Кметът Димитър Бръчков поздрави изявилите се през годината ученици, като отбеляза, че с постиженията си дават най-голямото основание за гордост на общината ни. Депутатът Георги Динев призова учениците, развивайки себе си, да не забравят за Петрич и да се върнат тук, за да приложат наученото.

Преди церемонията за награждаване на учениците в Исторически музей – Петрич беше открита и фотодокументална изложба „Освобождението на Петрич” по повод 106 години свобода.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *