Кметът Вл. Москов даде на стопаните на кучета в Гоцеделчевско срок до 31 март да ги регистрират

Поради зачестилите случаи на изоставяне на кучета на територията на община Гоце Делчев, както и това, че собствениците не изпълняват своите задължения при отглеждане на домашни любимци: не ги предоставят на регистриран ветеринарен лекар за ветеринарномедицинско обслужване, не ги регистрират в Общинска администрация, не спазват своите задължения за заплащане на такса за притежаване на куче, кметът Владимир Москов издаде заповед за намаляване броя на безстопанствените кучета и установяване на траен контрол върху тяхната популация на територията на общината. Актът е свързан и с намаляване на рисковете от разпространението на заболявания, пренасяни от кучета, увеличаване на информираността, отговорността и активността на гражданите при отглеждане на домашни кучета.

В заповедта кметът на общината разпорежда на всички собственици на кучета на територията на община Гоце Делчев да ги регистрират в Общинска администрация по реда на чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и да заплатят такса за притежаване на куче, съгласно чл. 116, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, в срок до 31.03.2021 г.

След изтичане на горепосочения срок ще се извършват проверки за регистрация на кучета и заплатена такса за притежаване на куче на територията на общината.

На нарушителите ще бъдат наложени административни наказания съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за защита на животните и Закона за местните данъци и такси.

ИВАН ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *