HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Георги Икономов бе гост на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – село Места

Днес, когато православната църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Места отбеляза своя патронен празник. По този повод градоначалникът на Банско, Георги Икономов, бе официален гост на тържеството.

„Честването на този значим за Вас и всички нас ден на Светите братя, е израз на признателност към великото дело, дало писмеността на славянските народи. Постижения, които днес пораждат чувство за гордост от делата на Великите просветители, създали Кирилицата и Глаголицата, основоположници на българската културна идентичност, запазила духа ни през вековете” заяви в словото си кметът на Банско.

Икономов отправи и своите поздрави към учениците, като им пожела да бъдат горди и достойни възпитаници на своето училище. Да бъдат силни, ученолюбиви и смело да следват мечтите си. От своя страна директорът на училището г-жа Каран благодари на ръководството на община Банско за обновяването на сградата, за да могат децата днес да учат в чиста и уютна среда.

В двора на училището децата изнесоха богата празнична програма, рецитирайки стихове посветени на Светите братя. Гости на тържеството бяха още Иванка Бонкина, мл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в община Банско, кметове и кметски наместници от район „Места”, както и Невенка Бърдарева, директор на НУ „Паисий Хилендарски” – гр. Банско.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *