Кметът д-р Атанас Камбитов официално откри VI Международен футболен турнир за деца „ Купите на община Благоевград“

Шествие и празничен концерт дадоха старт на VI Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави треньори и участници с „Добре дошли!“. „През всичките тези години, турнирът се утвърди не само на национално, но и на международно ниво. С много от Вас сме заедно от първото издание, има и нови участници, като ФК „Бенфика“, които  специално искам да поздравя с „Добре дошли!“. Тук е мястото да благодаря и на ръководствата на клубовете, на треньорите, на родителите, на футболистите, за това, че подкрепиха турнира, на БФС, за това, че ни подкрепят от самото начало.  Започнахме турнира като детски футболен и го превърнахме в младежки  футболен. За шест години, повечето от тези футболисти от деца станаха младежи и няма да се учудя, ако в скоро време някои от тях ги видим и в мъжките състави на техните клубове. Пожелавам на всички успех! Нека на терена господар да бъде феърплеят, а ние, сигурен съм, ще сме зрители на един футболен празник, който Вие ще ни предложите”, каза кметът д-р Камбитов, придружен на сцената от  капитаните на всички футболни отбори, включени в турнира. Той не скри гордостта си от това, да бъде домакин на спортното събитие за шеста поредна година.

Футболисти от  България, Португалия, Хърватска, Сърбия, Кипър взеха участие в парада, който тръгна от  Съдебната палата, преминавайки по централните улици на Благоевград до  площад „Македония“. В Шествието бе предвождано от мажоретен състав и Биг- бенд Благоевград.

Срещите от първия ден на турнира ще продължат днес от 17.30 часа на стадион в село Рилци с мач между ПФК „Славия“ и ФК „Апоел“. След тях на терена излизат  ФК „Цървена звезда“ и ФК „Динамо Загреб“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *