Кметът инж. Румен Томов се срещна с кметовете и кметски наместници, обсъдиха предложения по инвестиционната програма за 2020 год.

Първа среща на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов с кметове и кметски наместници се проведе на 10 декември 2019 г  от 15,30 ч в зала 101 . На  срещата присъства зам.кметът по икономика и финанси на община Благоевград Ясен Попвасилев.
Инж. Румен Томов приветства 19-те присъстващите управници на населени места. Първата обсъдена тема бе предложението за отпускане на финансови средства за всяко населено място според брой жители по настояща адресна регистрация.
Кметът на село Церово Лефтер Едипов постави въпроса относно отоплителния сезон. По темата се изказа и кметът на село Българчево Елена Стойчева, която заяви, че трябва да се доставят за отопление качествени дърва. Кметът на село Изгрев Йордан Китанов изказа мнение за организиране на среща с представители на Държавно горско стопанство с цел осигуряване на широколистни дърва от горския фонд за жителите. По темата се изказа и кметският наместник на  селата Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски.
Теми за благоустрояване на населените места бяха поставени от кмета на село Делвино Любен Парашкански и на село Покровник Недко Ангелов. 
Кметът инж. Румен Томов разпореди до 12 декември 2019 година кметовете и кметски наместници да внесат в деловодството на община Благоевград инвестиционна програма за 2020 година.
Зам.кметът Ясен Попвасилев подчерта, че към момента община Благоевград има натрупани задължения от неразплатени сметки и новият управленски екип работи за финансова стабилност.
Сред обсъдените теми на срещата бе  предложението на кмета на село Церово за назначаване на лице/общ работник/ от Бюрото по труда към кметствата.
Предвид зимния сезон управниците обсъдиха с кмета инж.Румен Томов и организацията на снегопочистване в населените места, рискови участъци са улиците във високопланинските населени места, където е необходима верижна машина.
В края на срещата кметът инж. Румен Томов пожела на кметовете и кметски наместници лека и ползотворна работа.
Всеки втори петък от месеца кметът инж. Томов ще провежда среща с кметовете за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.
 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *