HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът М. Чимев опита сръбски специалитети, дупничани пяха и танцуваха с Бобан Здравкович под звездите в парк “Рила”, надяждаха се с кюфтета

Стотици дупничани пяха, танцуваха и опитаха от сръбските специалитети на кулинарния музикален фестивал “Табиет”, който стартира вчера и ще продължи до неделя включително.
“Табиет” има за цел да представи балканския начин на живот чрез музика, храна и ритми. Това, което искаме да подарим, е една почивка за цялото семейство. За децата сме подготвили много награди. Подбрали сме концерти с балкански и български обичани певци. Неслучайно го правим в парк “Рила”, за да може хората да си отпочинат. Стартираме с Бобан Здравкович – една от звездите на Сърбия. В петък е нашата гръцка вечер. В събота е другият сръбски изпълнител – обичаният от всички Кеба. Неделя е фолклорен ден. Залагаме на Николай Славеев. За всички гости и жители на Дупница предлагаме кюфтенца и надпиване с бира, и люти чушки сме подготвили” Изключително много благодарим на община Дупница в лицето на кмета инж. Методи Чимев за това, че повярваха в нас, в идеята и имаме изцяло подкрепа”, сподели за вестник “Струма” Веселка Стамболиева – съорганизатор на културно-музикалния фестивал “Табиет”.
Стефан Самарджиев, футболистът Янек Кукушев, Кристиян Василев и Димитър Василев се надяждаха с кюфтета, а победител стана Стефан Самарджиев. Жителите и гостите на община Дупница опитаха от вкусните сръбски специалитети – кебап-кюфте, плескавица, вешалица, карнак, пърленка и др. Кметът на село Баланово Явор Митов се наслади на вкусна плескавица и пърленка в компанията на Гергана Илиева, Незабравка Костенина, Замфира Хаджиева, Иванка Митева, Йорданка Павлова и Йорданка Ненова.
Дупничанинът, участник в X Factor, Росен Янчев изпя едни от най-хубавите хитове, а на една от народните песни голяма част от дамите от село Баланово извиха кръшно българско хоро. Чаровната певица Рени Христова почерпи дамите от ФТ “Авлига” за рожден ден, след което се качиха на сцената и омагьосаха публиката с ангелските си гласове. На сцената показаха своя талант изпълнители от читалищата в общината.
Кулминацията на първата вечер на фестивала беше обичаната сръбска звезда Бобан Здравкович. Преди да излезе на сцената, той заяви за “Струма”: “Идвал съм в Дупница вече три-четири пъти. Много ми харесват хората тук. Винаги е било много весело, винаги ми е било приятно да идвам. Добре се чувствам, поздравявам всички, които обичат и слушат моите песни. Моят живот е музика!”, заяви Бобан Здравкович, който изпя едни от най-големите сръбски хитове на всички времена и публиката на крака пя заедно с него.
Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, съпругата му, заместник-кметът Крум Милев, Таня Петрова… също опитаха от вкусните специалитети.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *