Кметът на Банско се срещна с румънския посланик

Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха Негово Превъзходителство Йон Гъля, извънреден и пълномощен посланик на Република Румъния в България, придружаван от консул Флориан-Даниел Мазилу и аташе по вътрешните работи Мариус-Александру Йоргулеску. На срещата двете страни заявиха желание и готовност да продължат традиционно добрите отношения, установени преди повече от 10 години.
Н.Пр. Йон Гъля пожела на Иван Кадев дълги години успешно и ползотворно управление на общината и определи избора му за кмет като “феномен за България и знак на демокрацията”.
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с многобройните румънски туристи, които избират Банско като целогодишна туристическа дестинация.
Общинското ръководство на Банско увери дипломатите, че за румънските туристи, както и за всички гости на курорта, ще бъдат осигурени възможно най-добри и безопасни условия за престоя им.
Потвърдени бяха намеренията да продължат и да се разширят партньорските отношения между община Банско и румънския град Петрошани.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *