Кметът на Белица един от 100-те най-успешни млади лидери в Европа

Кметът на община Белица Радослав Ревански бе определен от Комисията на регионите в Съвета на Европа за един от 100-те най-успешни млади лидери на Стария континет и от вчера е на среща на върха на регионите и градовете. ХVІІІ издание на високия форум се провежда в Букурещ, тъй като в момента Румъния председателства ЕС. 

Освен Ревански в групата на 100-те от България присъстват още кметовете на Върбица и Добрич Мердин Байрям и Йордан Йорданов. Ревански и Байрям бяха кандидати на ДПС, а Йорданов – на коалиция „Реформаторски блок”.

В румънската столица в продължение на 3 дни най-успешните млади кметове на Европа ще дискутират бъдещето на континента през призмата на местната власт и регионите и ще обменят помежду си добри практики и опит.

„В първия ден успяхме да разгледаме парламента на Румъния, който е нещо огромно, чухме приветствията на румънския премиер и кмета на Букурещ и споделихме помежду си как работим”, разказа накратко за „Струма” Р. Ревански. Той охотно споделил с другите участници във форума формулата, по която успя за 4 г. да превърне Белица в едно съвременно, чисто и уредено градче. Според Ревански тя е кратка, но доста успешна – нужно е кметът да е информиран, да е близо до хората и да се възползва максимално от възможностите за финансиране, които ни дава членството в ЕС.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *