Кметът на Белица Р. Ревански събра християни и мюсюлмани на ифтар

С тържествена вечеря ифтар по случай свещения празник за мюсюлманите Рамазан кметът на община Белица Радослав Ревански събра на богата трапеза мюсюлмани и християни.
Присъстваха областният мюфтия Айдън Мохамед, местният имам Ахмед Горелски, местният свещеник отец Николай Попов, депутатът от ДПС Илхан Кълков, областният председател на ДПС Ведат Хюсейн, председателят на ОбС на БСП – Белица Христо Дунгьов, бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов, представители на бизнеса в община Белица, общински съветници, селски кметове общински служители, директори на училища, представители на културните институции, гости от общината и региона.

„Ифтарът е израз на уважение към религията и традицията при мюсюлманите и израз на уважение към християните – обясни домакинът Ревански. – Вечерята се дава за здраве и берекет. Споделената храна е пример за мирно съжителство и разбирателство между хората с различна етническа и религиозна принадлежност, които в община Белица живеят заедно от векове”, уточни той.

Рамазан е месецът на опрощението, покаянието и милосърдието.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *