Кметът на Бистрица К. Огненски заведе семейството си в Националния исторически музей, след обиколка на Копривщица и Карлово изкачиха връх Снежанка, полюбуваха се на язовир „Въча”

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски излезе в отпуск и тръгна със семейството си на обиколка по места, свързани с историята на България.

Голяма радост на децата му доставили бойните експонати в Националния исторически музей. Синът на Огненски – Чавдар, с ококорени очи гледал бойни самолети, вертолети, картечници и други огнестрелни оръжия. Чавдар седнал зад картечница, участвала в сражения на бойното поле, сложил око на мерника на пушка, снимал се пред хеликоптер.

„Голяма емоция беше за децата, а и за мен и съпругата ми. В Историческия музей може да се видят много експонати, свързани с нашата история. За мен е важно децата ми да познават историята. Така усещат българските си корени. В музея си спомних за годините, прекарани в казармата. Аз бях граничар. Поделението беше в планината, където рядко идваха чужди хора, само войници срещаш по цял месец”, върна се назад във времето кметът.

След като разгледали музея, семейството се отправило към възрожденските градове Копривщица и Карлово, за да дадат урок по история на Ваня и Чавдар. Изкачили се и на връх Снежанка. Полюбували се на гледката на язовир „Въча” и се прибрали в Бистрица, заредени с енергия и родолюбиви чувства.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *