Топ теми

Кметът на Благоевград: Затварянето на Благоевград ще е пагубно за бизнеса

Затварянето на Благоевград ще бъде пагубно за бизнеса, стотици ще останат без работа и препитание, каза кметът Румен Томов.

„Притеснен съм от предложението на комисията, сформирана вчера към ОбС-Благоевград и предложените от нея крайни мерки във връзка с разпространението на COVID-19″, заяви още кметът по време на брифинг днес, съобщи БГНЕС. Той поясни, че ще докладва предложенията на новосформираната комисия на Общинския кризисен щаб, който ще заседава в петък от 16.30 часа.

В сряда общински съветници сформираха „Ковид-комисия“ с девет члена и председател д-р Янкулски, която предложи на щаба да вземе крайни мерки за овладяване на епидемията от коронавирус в Община Благоевград. Тя предложи пълно затваряне на града за три седмици, преустановяване работата на училищата, детските градини и търговските обекти, както и вечерен час за учениците. Ковид-комисията предложи да работят само държавните учреждения, банките, бензиностанциите, аптеките и хранителните магазини.

„Когато се вземат такива решения, би трябвало да се направят анализи на епидемиологичната обстановка, на броя на положителните проби и какъв е процентът им спрямо тези на област Благоевград“, каза кметът Томов.

Според него от началото на август процентът на положителните проби е един и същ с този в областта, така предложената мярка трябва да бъде предложена за цялата област и държава.

„Моето лично мнение е, че това ще донесе непоправими последици за бизнеса в Благоевград, а в момента той се движи по ръба на бръснача и стотици ще останат без работа и препитание“, каза още Румен Томов. Той обясни, че при предишното затваряне през март, бизнесът в града се е възстановявал два месеца.

„Ние българите сме царе да създаваме комисии“, категоричен бе Томов.

Той обясни, че в област Благоевград има много положителни проби заради много по-големия брой тестове заради стратегическото ѝ положение на две граници. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

  1. Бойко

    За кой точно бизнес говори кмета така и не мога да разбера?Явно този човек живее в свой собствен свят.

    Отговор
  2. Спасова

    Абе, този добре ли е? Дали само заради стратегическото място на Благоевград положителните проби са повече? Защо не отиде в болницата и на място да види колко е страшно? Лекарите и останалия медицински персонал са на ръба на силите си. Само след месец няма да има кой да ни лекува!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *