Кметът на Благоевград Методи Байкушев след иновативен урок в ПГТЛП „Гоце Делчев“: Конкуренцията на пазара е огромна, влагайте любов и грижа в това, което правите

Кметът на Благоевград Методи Байкушев бе гост на открит урок под надслов „Българските празници, традиции и обичаи през погледа на един млад екскурзовод“, организиран и проведен от ученици от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“.

Инициативата се състоя в сградата на учебното заведение и бе поредната иновативна проява на възпитаници и преподаватели от модерното и динамично развиващо се училище, подготвящо квалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на съвременните икономически и социални реалности.

По време на открития урок учениците презентираха, приготвени от тях различни обредни хлябове, свързани с българските традиции.

В ролята на млад екскурзовод влезе единадесетокласничката  Камена Иванова, която в кратка презентация представи пред своите съученици традициите и обичаите, свързани с най-големите християнски празници в българския календар.

„Празниците са време, когато човек трябва да се обърне преди всичко към себе си. Да погледне навътре към сърцето си и да си даде сметка дали всичко, което прави в живота си е добро или има неща, които трябва да коригира. Злото се гони с добро“, с тези думи кметът Методи Байкушев се обърна към учениците, подготвили презентацията.

Той им даде ценен съвет да се отнасят с любов и грижа към продукта, който създават, тъй като конкуренцията, с която ще се срещат на пазара в Европа и по света е огромна. И пожела на гимназистите да влагат в професионалния си път всички знания и умения, придобити в ПГТЛП „Гоце Делчев“.

На открития урок присъстваха още зам.-кметът по образование бизнес развитие, социална политика и здравеопазване в Община Благоевград Боряна Шалявска, областният управител Мария Димова, зам.- областният управител Христо Ангелов, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, началникът на РУО Ивайло Златанов, директорът на ПГТЛП Димитрина Иванова, учители и ученици.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим подари на директора на ПГТЛП „Гоце Делчев“ Димитрина Иванова икона на Света Богородица с пожелание Божията майка да пази учителите и учениците и да ги води към успехи в делата им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *