Топ теми

Кметът на Благоевград Румен Томов: За 14 дни се ограничава провеждането на групови мероприятия на закрито

За 14 дни се ограничава провеждането на групови мероприятия на закрито. Това каза кметът на Благоевград инж. Румен Томов, след заседание на Общинския кризисен щаб.

Той уточни, че става дума за сватби, кръщенета и други подобни.

“Ще обърна внимание на директора на общинския пазар за изпълнение на мерките, тъй като там не се спазват”, каза още Томов. Той обясни, че на заседанието са обсъждани и други мерки, една от които е била да се въведе задължително носене на маски на открито, но Щабът не ги е приел.

“Ако броят на заразените се увеличи ще обмислим и други мерки”, отбеляза инж. Томов.

Кметът на Благоевград отбеляза, че в Ансамбъл “Пирин” с положителни резултати за коронавирус са 23-ма артисти. Инж. Томов обърна внимание на това, че Благоевградска област е в червената зона, като една от причините е, че тук се правят много голям брой тестове.

Във връзка с призива на здравния министър да не се пътува до Благоевградския регион, инж. Томов каза, че е крайно неуместно да се правят такива коментари и то от човек на толкова високо ниво.

“Аз ще ги призова да влизат и да излизат в Благоевград. Какво означава да не се идва в Благоевград, ние да не сме някоя зона с особено внимание в държавата. Това не го приемам”, подчерта инж. Томов. Той беше категоричен, че няма да има КПП-та в Благоевград, нито ще се затварят училища и детски градини.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Костенарова

    Какво значи ” се ограничава”…? Или поне да се каже при какви условия…или просто да се каже, че се забраняват.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *