Кметът на Благоевград Р. Томов: Трябват лекари и медицински сестри

За втори пореден ден Благоевградска област е на първо място в страната по брой заразени с COVID-19, нови 97 случая на коронавирус от общо 303 за страната, това показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ.

Отделенията в Областната Болница са пълни, но Община Благоевград има готовност за разкриване на нови легла. Основният проблем, обаче е липсата на медицински персонал заяви кметът на Благоевград инж. Румен Томов. “Всяка помощ е добре дошла. Трябват лекари и медицински сестри.“

Кметът Румен Томов допълни, че при необходимост има готовност да издаде по-строги противоепидемични мерки, съобщава bnr.bg/blagoevgrad.

В Благоевград до края на седмицата ще остане затворена Трета детска градина, след като трима от служителите се оказаха с коронавирус. За щастие всички деца са здрави. 

МБАЛ – Благоевград има готовност за разкриване на още едно отделение за пациенти с коронавирус, ако броят на заразените продължи да расте. В момента болните в лечебното заведение са 35,  като почти всички са с двустранни пневмонии, каза директорът на болницата д-р Огнян Митев. Той заяви, че не трябва да има притеснение, защото засега лечебното заведение има възможност за прием на още пациенти.

Д-р Митев потвърди, че липсата на медицински персонал е сериозен проблем и за благоевградското здравно заведение. „Разчитаме много и на пенсионерите, които са над 40 процента, но ние не можем да ги задължим да работят, а и те са в рисковата група“, каза още д-р Огнян Митев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *