Кметът на Гоце Делчев Вл. Москов даде първородната си дъщеря на компютърен спец на сватба с 500 гости

Кметът на Гоце Делчев Вл. Москов омъжи първородната си дъщеря Велика в събота, близо 500 бяха сватбарите, които изпълниха до краен предел известно заведение в гърменското село Балдево. Дъщерята на кмета каза заветното „да“ на любимия си Красимир Аршинков, с когото се запознали по време на следването в Техническия университет в София.

Младоженците се бяха доверили изцяло на местната традиция при музикалния и кулинарния си избор за сватбата, а на масите гостите имаха привилегията да дегустират и специално приготвени питиета от избите на родителите на младоженеца Иван и Величка Аршинкови и на булката Владимир и Мария Москови. По стара традиция в Пиринско ракията за сватбата на децата се слага да отлежава почти от датата на раждането им.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха неврокопските славеи Николина Чакърдъкова, Боряна Карпузова, Бояна Карпатова, Ирина Паскалева и оркестър „Щуро Маке“. Преди да започне сватбеното тържество, младоженците в присъствието на много гости и техните кумове Симона Йовчева и Христо Хаджиев сключиха църковен брак в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, където бяха венчани лично от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в служение с отци от града.

Сред видните гости бяха народният представител Богдан Боцев, както и бившият министър на младежта и спорта Весела Лечева, бившата кметица на Смолян Дора Янкова, местни бизнесмени и много общински кметове. Лидерът на БСП Корнелия Нинова не успя да присъства на тържеството, тъй като същия ден пътуваше за Ню Йорк за международен форум.

Сред сватбарите бяха почти целият танцов състав „Танец“ от Македония начело с художествения ръководител Горан Джорлев, много колеги и приятели на младоженците от професионалната им сфера в София.

Велика и Красимир Аршинкови работят като специалисти по микроелектроника и са решили да се установят в София, залагайки на развитието си в България, а не в чужбина.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *