Кметът на Дупница взе от Иванка Терзийска счетоводството на общинските предприятия, за 1 г. са спестени 100 000 лв.

След детските градини и общински предприятия се отказаха от услугите на Общинската счетоводна къща в Дупница. Със заповед на кмета Методи Чимев от 14 април общинските предприятия „Пазари“, „Паркинги и гаражи”, Предприятието по озеленяване и Исторически музей преминават на финансово обслужване в счетоводството на общината. По този начин ще се спестят средства от заплащането на услугата на финансовата къща с управител Иванка Терзийска. Към нея остават само училищата в общината, които имат самостоятелни бюджети.

Дупничани питат, след като работата на счетоводната къща намаля драстично, защо не се намали заплатата на Иванка Терзийска, която е над 1200 лв. месечно.

Както “Струма” писа, след разразилия се скандал за неотчетени 87 000 лв. по банковата сметка на общината, събрани от такси за 5 г. от домакинката на детската градина в село Бистрица, срещу която в момента тече съдебно дело, детските градини в община Дупница се отказаха вкупом от услугите на счетоводната къща. В момента счетоводството се води в общината и за 1 г. са спестени 100 000 лв.

Очаква се след преместването и осчетоводяването на общинските предприятия разходите да паднат още по-драстично. По отношение на заплатата на Иванка Терзийска тя се определя по определена формула от Общински съвет и се гласува от общинските съветници. Броят на клиентите не влияе върху големината на възнаграждението й, коментираха от общината.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *