Кметът на Дупница подари икона на световния шампион Ал. Джорджев

Първият и единствен в историята на олимпийското таекуон-до у нас световен шампион Александър Джорджев гостува вчера с треньора Христо Михалчев на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Двамата споделиха любопитни подробности, съпътстващи спечелването на титлата в Египет. Още в първата среща ръката на ученика в гимназия “Христо Ботев” бе счупена, но това не му попречи да стане номер 1 на планетата. “Когато ръката му пострада, признавам си, бях сигурен, че това е краят на участието му. Само че стисна зъби и победи. Имахме уговорка, ако болката стане нетърпима, да се откаже. Той обаче е момче с желязна психика и уникално самочувствие на състезател. Миналата година преди европейското каза, че отива да вземе златото, и го направи. Сега отново бе категоричен: “Отивам да стана световен шампион и след това да гоня виза за олимпиадата”. След всяка среща по лицето му личеше колко много го боли, но повтаряше: “Искам да чуя химна на България”, разказа Хр. Михалчев.
“Беше ми трудно, но когато излязох в спора за титлата, мислех само за тръпката от това да се кача най-високо на почетната стълбичка и да чуя “Мила родино”. Много ми помогна треньорът, който едва ли някой се съмнява, че е най-добрият в България”, каза Ал. Джорджев.
“Сашо, ти си пример за подражание и еталон за младите. Отличник в училище, успешен в спорта. Ще се радвам на олимпиадата да видя българския флаг над стълбичката, на която да си ти”, пожела кметът М. Чимев и подари на гостите си икони на закрилника на Дупница Свети Иван Рилски с обещанието общината да осигури и финансови стимули.
ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *