Кметът на Дупница предложи млад спортист за стипендия от МС

Състезателят от клуба по тенис на маса на “Марек Дигеста” Радослав Котев да стане стипендиант към Министерство на спорта, поиска с писмо кметът на община Дупница инж. Методи Чимев до министър Красен Кралев. Младият тенисист отговаря на всички условия за годишна стипендия и ще стане 6-ият талант от града, който ще получава финансов стимул всеки месец. Задължително условие освен постигнати успехи е и да бъде ученик в дупнишко училище.

Месечни стипендии вече получават състезателите в белите спортове Кристиян Божилов и Красимир Атанасов, както и таекуондистите Александър Джорджев, Радина Борисова и Кристиян Анастасов.

“Младите трябва да бъдат поощрявани и да виждат, че държавата и общината ги подкрепя, за да имат стимул да се развиват и да гонят още по-големи успехи в своите спортове. За съжаление няма как да се включат всички наши изявени млади спортисти в разпределението на стипендиите от Министерство на спорта заради условията и критериите, затова от тази година въведохме и местно финансиране със стипендии за даровити деца. Знаете, че освен на спортисти, стипендии раздадохме и ще раздаваме и на деца от другите сфери, защото успехите не се делят, когато са в името на града, на положените труд и усилия, а и това са нашите деца, на Дупница”, коментира инж.Чимев.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *