Кметът на дупнишкото с. Бистрица К. Огненски и доброволна чета спасиха жена от самоубийство

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски заедно с група доброволци спасиха млада жена от самоубийство в планината, пише “Монитор”.  

Младата жена изчезва от дома си късно снощи и оставя писмо на съпруга си, в което посочила че иска да сложи край на живота си. Притесненият мъж веднага подава сигнал до полицията и кметът на селото. Само за няколко минути се сформира екип от доброволци с джипове, които тръгват да търсят младата жена. Малко по-рано кметът отправя и апел към жителите на селцето, с който ги призовава да се включат в издирването.

„Кметът познава като дланта си всеки един участък в селото. Наясно е как се достига до всяка една местност. Преди време той беше в болница на легло и като му се обадиха отново да спаси човек в планината, хукна да го спасява с риск за собствения си живот. Този човек е помагал на много хора не само от селото, младо момче с огромно сърце, което е решило да остане тук и да помага на всички нас. Тук отглежда и двете си малки дечица заедно със съпругата си“, коментираха жители на Бистрица.

Жената, която е на около 30 години, е открита само след около час. Около нея имало блистери от лекарства, вероятно изпити в опит да се самоубие. Веднага жената е транспортирана в болница, състоянието й е стабилно и няма опасност за живота й.

Това не е първата акция, в която жителите на Бистрица се включват в помощ на полицията и близки на изчезнали хора. От своя страна кметът Огненски благодари на всички доброволци за проявената гражданска отговорност и съпричастие.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *