Кметът на Кюстендил О. Атанасов уволни шефа на ОП „Чистота” В. Смоков заради поледицата, извини се на гражданите

Заради поледицата в Кюстендил кметът инж. Огнян Атанасов уволни директора на ОП „Чистота“ Валентин Смоков. Това информира самият градоначалник на брифинг пред медиите, като поднесе извинения към своите съграждани.

„Уважаеми съграждани, бих искал да ви се извиня за създалата се обстановка сутринта, а именно, че целият град осъмна в поледица”, каза инж. Атанасов.

При запитване от кмета в 08.00 часа от общинско предприятие „Чистота“ са информирали, че от 4 машини, които могат да опесъчават, на терен работи само една. „Такава ситуация е недопустима и трябва да се понесе отговорност”, категоричен е кметът на общината.

От днес е връчено предизвестие за освобождаване на директора на общинско предприятие „Чистота“ Валентин Смоков.

„Благодаря му за службата през последните 16 години за община Кюстендил, но смятам, че нашите виждания за начина, по който трябва да се работи в дружеството, се разминават“, заяви още инж. Огнян Атанасов. Той уточни, че предстои пълно преструктуриране на дружеството, както и финансов одит, който започва още днес.

„Ще се направи изцяло нова концепция и това дружество ще работи по различен начин. Ще бъде направен и анализ за създалата се ситуация и виновните за нея също ще бъдат освободени“, каза още кметът на Кюстендил.

Градоначалникът уточни, че към момента вече всички 4 машини са на терен и опесъчават общината.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *