Кметът на Кюстендил П. Паунов откри клуб на възрастните хора в Копиловци

С водосвет за здраве в кюстендилското село Копиловци откриха клуб за възрастните хора. На откриването присъстваха кметът на община Кюстендил Петър Паунов, зам. кметът на общината Светослав Василев, кметът на Копиловци Людмила Пухова, представители на Общинския съюз на пенсионерите в Кюстендил, кметове на кметства.

За председател на клуба е избрана Снежана Цветкова. Тя е родена в селото и е дългогодишен служител в административната част на Окръжна прокуратура – Кюстендил. След пенсионирането си се връща в родното си място. „Община Кюстендил ни даде 20 стола и непрекъснато ни помагаше и подкрепяше в усилията. Администрацията даде съгласие да ни бъде и отпуснато помещение, което е основно ремонтирано”, разказа Цветкова. „Хубаво е човек да има уютно място, където да поговори с хора”, допълни тя.

С новата придобивка в село Копиловци клубовете на пенсионера в Кюстендилско стават 16.

„Радвам се, че имате своя общ нов дом. Дълги години това липсваше на всеки един от вас. Най-вече да пребъдете в здраве, спокойствие, благоденствие и разбирателство”, каза при откриването кметът Петър Паунов.
Помещението на клуба, който се ремонтира от началото на 2018 година, е в сградата на бившето училище в населеното място.
Откриването започна с музикална програма с участието на групи от другите пенсионерски клубове в общината, в т.ч. и от читалище „Пробуда” – Копиловци. Най-гласовита бе женската група от село Соволяно, водена от бившата кметица Радка Велинова. Новодомците изразиха благодарности и към местни спонсори, с помощта на които е направен основен ремонт на помещението, в което са създадени добри условия за реализация на предстоящите дейности и мероприятия.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *