Кметът на община Бобов дол Елза Величкова прекрати обществената поръчка за подмяна на водопроводната мрежа в кв. „Миньор”

Община Бобов дол прекрати обществената поръчка за подмяна на водопроводната мрежа в квартал „Миньор“ и улица „Св. Спас”. Причината за това е необходимост от изменение на инвестиционния проект, което ще доведе в изменение в дейностите за изпълнение на самата процедура и ще се наложи промяна на прогнозната й стойност. Тази промяна ще окаже влияние върху потенциалните участници в обществената поръчка. Така възникналата необходимост от съществени промени в инвестиционния проект ще доведе в промени в условията на процедурата, което би променило кръга на заинтересованите лица. Затова със свое решение кметът на община Бобов дол Елза Величкова прекратява обществената поръчка.

За този проект се разчиташе на помощ от държавата, затова и прекратената процедура се провеждаше под условие. Първоначално обявената прогнозна стойност на обектите е 1 183 920 лв. Водопроводната мрежа на града, в това число и на кв. „Миньор”, е амортизирана и в лошо техническо състояние. Авариите по трасето са ежедневни в града и по трасетата на петте захранващи водопровода. Статистиката показва, че броят на ВиК авариите достига до 30-40 на месец. Първоначално предвидената мрежа за рехабилитация и реконструкция в кв. „Миньор” е 3761 м. По ул. „Свети Спас” са предвидени за подмяна на 918,50 м от водопроводната мрежа.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *