Кметът на Община Разлог остро осъди кражбата на метални звънчета от мост в Разлог

Разлог осъмна без емблематичните звънчета, монтирани на мостовите перила на ул. „Шейново”. Вандалската проява предизвиква силно възмущение у местното население. Незабавно последва и реакцията на инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог, който  остро осъди вандалската пропява и определи кражбата като посегателство на традиционните символи на Разлог и обида към всички жители на града. Недопустимо е да се уронва престижа на Разлог, да се краде и унищожава, допълва още инж. Герчев.

Градоначалникът на Разлог незабавно разпореди проверка и събиране на видеозаписи от камерите в района на извършената кражба. Той отправя призив към населението на община Разлог в случай, че имат информация за извършителите – да подадат сигнал в Общинска администрация Разлог или РУ „Полиция” – Разлог.

През 2016 година бяха подменени перилата на мостовото съоръжение на ул. „Шейново”, като бяха поставени перила от ръчно ковано желязо с герба на Разлог. Монтирани бяха и звънчета, които символизират силната връзка на жителите на Разлог с традициите и тяхното предаване от поколение на поколение. За кратко време мостът с герба и звънчетата се превърна в емблематичен за града, както и в любимо място за снимки.

Днес за металните звънчета напомнят само счупените халки на звънчета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *