Кметът на Перник връчи благодарствен плакет на мъж, спасил семейство от пожар

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с Кристиан Кирилов, който спаси пернишко семейство от пожар в дома им в кв. „Твърди ливади“. Владимиров благодари за доблестната постъпка и връчи благодарствен плакет. Той заяви, че не всеки би постъпил така в подобна ситуация и  добави, че героите са сред нас всеки ден и Кристиан е един от тях.

Кристиан Кирилов разказа за случката и коментира, че не се чувства като герой, а е постъпил така, както според него би реагирал всеки. Той добави, че се надява в България да има повече добри хора, които да си помагат в трудни ситуации.

Преди седмица пожар лумна в дома на семейство с жена, две момичета и един възрастен мъж. Входът на жилището  сеоказа отрязан за попадналите в огнения капан и тогава Кристиан с опасност за собствения му живот успява да се добере до апартамента и да извади на покрива майката и двете момичета. Пристигналите огнеборци изваждат и възрастния мъж, който е вдишал доста дим и на място е оказана помощ. Кристиан обещава и да помогне при ремонта на апартамента, който на практика е напълно опожарен.

       

         КРАСИМИРА СТИЕМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *