HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът на Перник Вяра Церовска обеща да бъде ремонтирана детска градина „Пролет“

Родители на деца, които посещават ДГ „Пролет“ в пернишкия квартал „Могиличе“, и кметът на общината Вяра Церовска се срещнаха днес след разразилия се скандал заради откриване в сградата на частна детска градина. Търгът е спечелен от единствения явил се кандидат, общинския съветник от ГЕРБ и председател на групата съветници Румяна Гьорева.

Церовска обеща до 15 септември детската градина да бъде ремонтирана, но не стана ясно дали дограмата ще се смени, тъй като нямало пари. Тя прехвърли вината на предишната управа, но родителите я контрираха, като казаха, че Гьорева е била зам. кмет по образованието, те са идвали при нея с настояване за ремонт, но нищо не е направено.

 „Ние не сме против частна детска градина, но искаме да се ремонтира и общинската. Най-важно е да се смени дограмата, от която стърчат пирони и е опасна. Дори в един момент обсъждахме сами да търсим спонсори, но се отказахме, в крайна сметка това е ангажимент на общината“, заявиха майките.

Междувременно Гьорева депозира в общината отказ от откриване на частна детска градина и дарява извършения до момента ремонт на общината.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *