Кметът на Петрич Димитър Бръчков: Изградихме нова пристройка към ДГ „Здравец“

Напълно завършена е новата пристройка на ДГ №2 „Здравец“ в град Петрич.

Проектното предложение беше на Общината по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ 2020 -2022 г.

Новата пристройка посреща две градински групи, които досега бяха в сграда, извън района. РЗП на пристройката е 359,70 кв. м., изпълнени са изискванията за достъпна архитектурна среда.

Обновено е и дворно пространство. За всички 48 деца от двете градински групи, които ще бъдат в пристройката, са осигурени необходимите условия за образователен и възпитателен процес, за почивка и за игри.

„Няма по-вълнуващ момент от този – да откриваме разширения на детски градини. Това ни дава надежда, това е голям знак за бъдещето на нашата община. Няма да спрем да работим, за да бъдат нашите образователни звена – детски градини и училища на нужното ниво като материална база“, каза при прерязването на лентата в ДГ „Здравец“ кметът Димитър Бръчков.

Кметът благодари за подкрепата и на съветниците от предходния мандат, за да се реализира проектът за новата пристройка на тази детска градина.

Припомни също, че през тази година предстои да се реализират още два мащабни проекта за подобрения в образователната инфраструктура – цялостен ремонт на 4 ОУ „Христо Смирненски“ и на централна сграда на ДГ №2 „Звънче“.

Директорът на ДГ №2 „Здравец“ Христина Гюрова каза, че с новия корпус е изпълнена една отколешна обща мечта на целия колектив.

Благодари за проекта, изготвен от Община Петрич, и неговото изпълнение. В централна сграда на тази детска градина вече ще има 168 деца.

Водосвет отслужи отец Ангел Кочев.

Само през последните години успяхме поетапно и целенасочено:

✅Да обновим дворното пространство в Детска градина № 3 „Слънце“, гр. Петрич;

✅Да обновим дворно пространство на ДГ №1 „Снежанка“, гр. Петрич;

✅Да извършим неотложен ремонт в ДГ № 3 „Детелина“;

✅Да санираме сградата и на ДГ „Иглика“ в с. Кърналово

✅Да извършим ремонт на ДГ „Звънче“, филиал с. Марикостиново;

✅Ремонт на ДГ „Здравец“ – централна сграда, филиал ж.к. „Самуил“, филиал в с. Ключ ;

✅Започна и основен ремонт на централна сграда на детска градина № 2 „Звънче“ в град Петрич – внедряване на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда.

В сградата работеше Дневен център „Слънце“, който сега е в новоизградения Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *