Кметът на Петрич Д. Бръчков награди 115 отличници и призьори от конкурси, олимпиади, турнири…

На тържествена церемония в Петрич бяха наградени отличниците на випуск 2021 и талантливите деца по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков подчерта, че това е най-чистият момент за радост и гордост, защото заслужено се подчертава уважението към постиженията – класни и извънкласни, на деца, учители и ръководители. Общо 115 деца и ученици получиха награди – 48 от тях завършили с пълно отличие целия етап на обучение в средното образование и 67 за призови отличия на конкурси, олимпиади, турнири и първенства – национални и международни.

Четири колектива също бяха наградени за спечелени първи места в тазгодишното издание на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Това са група „Гъбка“ на ДГ „Слънце“, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови – 1914“, танцов състав „Афион“ и ансамбъл „Македонци“. Двама ученици получиха едногодишна стипендия от МОН – Рая Павлова за първото място в национален конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“ и Екатерина Костадинова за първо място в национален конкурс „Моите детски мечти“. Двете са възпитанички на клуб „Еврика“ с ръководител Христо Павлов при Общински детски комплекс – Петрич.

Наградите по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби се връчват за шеста поредна година, припомни инж. Светла Данаилова – председател на ПК „Образование, култура и вероизповедание“ към ОбС – Петрич. По решение на педагогическия колектив на ПГ „Пейо Яворов“ наградата „Приятел на ПГ „Пейо Яворов“ тази година беше връчена на кмета Димитър Бръчков.

Община Петрич благодари на всички деца и ученици, на техните учители, ръководители и родители за приноса, който имат в духовното израстване на младото поколение.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *